JUNIORII

Mă numesc Vlad Adrian și am 16 ani. Sunt elev la Colegiul Național Traian Lalescu Resita. De-a lungul anilor, am descoperit că sunt o persoană cu multiple pasiuni și interese diverse. Printre acestea, se remarcă interesul pentru filosofie și fizică, domenii care mă fascinează prin complexitatea lor și prin întrebările profunde pe care le ridică despre existența noastră, despre univers și despre legile care guvernează realitatea.

Pe lângă această atracție către știință și gândire critică, mă preocupă și literatura, filmul si artele in general. Îmi place să descopăr noi perspective asupra lumii prin intermediul cărților, să explorez emoțiile și ideile transmise prin filme, teatru si să înțeleg rolul creativității în viața noastră. Datorită acestei combinații de interese, am vrut sa apar  în această revistă.

Mă numesc Daria-Maria Dudaș-Vasile și sunt elevă la Colegiul Național „Traian Lalescu”, în clasa a 9-a. Încă de mică, mi-a plăcut să scriu despre oameni, despre lume, despre natură și emoții și am fost dornică să de descopăr bucuria poveștii, a imaginației. Părinții mei m-au învăluit încă din prima zi în lumea magică a cărților, a basmelor și a fanteziei și, încetul cu încetul, am început să pășesc spre acest tărâm. Scrisul este, pentru mine, o formă de eliberare, de evadare din cotidian. În fața foii și a literelor nesfârșite de cerneală, lumea nu are limite. Deși sunt pasionată de literatură, îmi doresc să devin medic, însă sper să îmi pot urma visul de a publica o carte.

Pentru mine, a scrie este despre curaj, bucurie și tristețe. Despre viață, sine și cunoaștere. Și despre frumusețe, dragoste și ură. Și despre teamă și speranță. Și despre libertate și imaginație. Pentru mine, a scrie este despre a trăi.

Încurajată de familia mei, persoanele care m-au susținut mereu, am încercat să-mi valorific pasiunea și talentul, participând la competiții și concursuri, dar și activități dedicate celor pasionați de actul scrierii. Astfel, când ne-au fost prezentate atelierele organizate de Teatrul de Vest în cadrul școlii, am decis să mă înscriu la două dintre ele și, mai apoi, în redacția aceastei reviste. Este o oportunitate să descopăr mai bine arta teatrului și să cunosc oameni noi și sunt bucuroasă că am șansa de a fi parte din acest proiect. 

Eu sunt Amalia Fanina, o elevă a clasei a 11-a pe profilul filologie și am vrut să fac parte din această echipă de redacție deoarece încerc să aduc un nou înțeles vieții mele. După cum știm cu toții, distragerile continue îți pot aduce viața în stagnare, iar implicarea mea în acest proiect sper să mă poată mobiliza și responsabiliza. În plus, literatura și tot ce are legătură cu ea m-a pasionat de mică, așadar apartenența mea la acest grup îmi aduce bucurie.

Mă consider un poet, deși în prezent acest cuvânt a fost folosit atât de des încât și-a pierdut sensul. Mi-am luat carnetul A1 iarna trecută și sunt mândra proprietară a unui mic Kawasaki roșu pe care am reușit deja să-l avariez într-un drum spre Valiug. Aveți grijă la curbe!

Nu am un vis înspre care să lucrez sau o dorință arzătoare ce mă ține trează noaptea. Știu că e timpul să mă gândesc la viitor, dar, sinceră să fiu, nu știu ce vreau de la viață sau de la mine. Nu știu mai nimic

Mă numesc Jessica Sabrina Crainic , am 16 ani și sunt elevă în clasa a X-a, Filologie intensiv engleză, la Liceul Teoretic I.C.Brătianu din Hațeg.

Sunt pasionată de teatru, fac cursuri de actorie și îmi doresc o carieră ca regizor de teatru și dramaturg. Am scris câteva scenete cu diferite ocazii și au fost folosite în cadrul spectacolelor pe care le-am avut cu clubul de teatru “Adriart”. 

Îmi plac caii și am făcut echitație câțiva ani. Vorbesc limba engleză și am obținut atestatul Cambridge pentru nivelul B1. Am participat la mai multe proiecte Erasmus, ocazie cu care am vizitat mai multe țări , am luat contact cu alte culturi și civilizații.

Când a venit propunerea de a participa la realizarea revistei Vestul Dramatic, am acceptat imediat pentru că mi-am dorit de mult timp să fac așa ceva și singura ocazie avută până acum a fost în cadrul Consiliului elevilor , în școala gimnazială. Îmi place să scriu, dar școala îmi ocupă mult timp și amân mereu să finalizez unele proiecte. Consider că această revistă va fi pentru mine ocazia de a mă apropia de teatru din spatele scenei. Este , în același timp, o oportunitate de a încerca ceva nou.

Numele meu este Roiban Anastasia-Petra,sunt o persoană destul de timidă dar plină de viață. Iubesc arta si toate formele ei de manifestare. Pictez, am și studii făcute in acest domeniu, de aici se explică iubirea mea pentru artă. Ador teatrul si toate formele lui de expunere. Prin teatru evadez din aceasta lume și mă face să simt că trăiesc,mă face să înțeleg mai bine lumea. 

Îmi place sa studiez tot ce mă înconjoară. Îmi place să încerc sa înțeleg cum functionează anumite lucruri, cum noi oamenii acționam fiind infuențati de emotii .De multe ori imi place doar sa mă uit la oamenii si să le studiez acțiuniile, mimica, modul în care vorbesc și gesticulează.

Cât despre ceea ce ma făcut să vreau să iau parte din această revistă,este foarte simplu de explicat. Am vrut să iau parte la ceva ce reflectă pasiunile mele, ceva ce mă face să mă simt bine, ceva ce mă reprezintă.

Iulia Orgovan
Într-o lume captivată de ecrane și divertisment la un click distanta ,scrierea de teatru este o mărturie vibrantă a puterii povestirii . Am decis să mă alătur echipei și să contribui în revista Vestul Dramatic din
următoarele două motive:
Primul este dorința de a mă exprima și a găsii pesoane cu aceleași interese și cu un sistem de valori diversificat.
-Al doilea motiv este oportunitatea de a mă dezvolta pe plan profesional și a aduce o contribuție în domeniul publicistic. Mereu am avut o pasiune pentru tot ce înseamnă arta, de la pictură, muzică scriere
până la film și teatru. În special filmul deoarece eu consider că acesta reușește să îmbine toate artele și să le armonizeze.
Scopul meu este să descopăr persoane care să simta și să înțeleagă textele în profunzime și să le atribuie propriul sens.

.